vitaminy_vely

Vely Mature Ivka: Podělím se s tebou o tajemství nádherného života i po padesátce.


Ahoj Velinky,

Ptáte se, proč vás oslovuji tímto názvem :)? Protože všechny jsme na „jedné lodi“, bez ohledu na náš věk či životní období, kterým si projíždíme. Všechny toužíme po nádherném loVELY životě. A tedy jsme Velinky toužící po tom být aktivní, nádherné a odvážné – každý den. Jak se ke splnění těchto mých dětských snů snažím přiblížit já, vám prozradím v následujících řádcích.

Mé jméno je Ivka, před pár lety jsem překročila práh padesátky a už od dětství jsem toužila pomáhat lidem. Proto jsem vystudovala medicínu a stala se lékařkou. Moje povolání nevnímám jen jako profesi, ale také jako životní poslání. Jako zdravotník mám spoustu pracovních povinností a kromě toho se potřebuji neustále vzdělávat. Při mém hektickém pracovním tempu, které vyžaduje stoprocentní soustředěnost, se mi mnohokrát stalo, že mé potřeby šly stranou.

Na svém životním tempu neubírám, ani když si svléknu skafandr a bílou pracovní uniformu. Když za sebou zabouchnu doma dveře, neběží mi naproti jen můj roztomilý vnuk, ale také spousta dalších povinností v domácnosti. Tuto situaci zajisté znají všechny ženy – jedna směna skončila, druhá začíná a den najednou nemá dostatek hodin :). A tedy, i když si nejednou plánuji, že se půjdu projít do přírody, skočím s kamarádkami do kina nebo si přečtu dobrou knihu, stojím místo toho před spoustou špinavého prádla, kosím trávník nebo dezinfikuji kočičí záchod. Tyto situace jistě všechny dobře znáte :).

vitaminy_vely

Jak by měl vypadat můj ideální nádherný život? Chtěla bych se určitě cítit co nejdéle zdravě a vitálně. Dobře se vyspat, být každý den do sytosti na zdravém vzduchu, jít si zaplavat, pochutnat si v klidu na bylinkovém čaji a nemít stresy. Posledně jmenované je s mým povoláním přímo neslučitelné, ale nemít stresy doma, z nadbytku nikdy nekončících povinností, to by snad šlo :). Psychická pohoda je pro mě velmi důležitá. Když jsem totiž klidná a cítím se šťastná, vyhladí se mi částečně i vrásky pod očima, a když se vidím v zrcadle, cítím se krásněji a přitažlivě.

Když si udělám čas pro sebe, odrazí se to na mé pleti i na mé náladě. V tom tkví tajemství nádherného života, uvědoměle upřednostnit konečně své potřeby. Doposud jsem ale netušila, že mé chvilky odpočinku si můžu zpříjemnit i užitím šťavnatých vitamínů, které mi pomohou zrovna k tomu, abych nebyla vyšťavená z energie já :). Jako lékařka vím, že výživová terapie je pro organismus velmi důležitá, netušila jsem však, že výživové doplňky mohou také skvěle chutnat. Energie s příchutí malin či stopka pro vrásky s mou oblíbenou chutí třešní? Velinky, sebezdokonalovací sada Mature je pro nás po padesátce „povinnou jízdou“. Navíc oceňuji, že výživové doplňky Vely jsou navrženy lékárníky, a tedy jsou pro mé tělo bezpečné, což je pro mě prioritou.

A můj odkaz pro všechny kočky ve zralém (a tedy tom nejlepším) věku :)? Věnujte se věcem, které máte rádi a které vás naplňují. Pouze budete-li v psychické pohodě, budete moci všechny své pracovní či osobní povinnosti vykonávat s láskou a naplno. Já se o to snažím, a i proto jsem dnes úklid garáže přenechala mému zeti a jdu si prohlédnout můj oblíbený film :). 

Vaše Ivka. Mějte nádherný den.

vely vitaminy
vely vitaminy