Podrobný přehled prenatálních vitamínů: Co nastávající maminky riskují, když je neužívají?

Prenatální vitamíny jsou jedinečné komplexy vitamínů speciálně navržené pro potřeby žen, které se snaží otěhotnět, očekávají miminko nebo jsou po porodu či kojí. Proč jsou tyto vitamíny důležité a jakou roli hrají v prevenci mnoha defektů při vývoji plodu?

Nejnovější přírodní zázrak? Objev účinky bylinky Ashwagandha na tvé tělo a mysl.

Ashwagandhu ještě donedávna mnozí vůbec neznali, ale za pozoruhodně krátký čas se z ní stala „bylinková superhvězda“. Jak je možné, že je najednou o ni tak velký zájem? A je opravdu tak účinná, pokud se o ní dlouhou dobu téměř vůbec nevědělo?

Jak ochránit své duševní zdraví?

Každý z nás touží vést plnohodnotný život plný krásných a šťastných okamžiků ve zdravém těle. Jaký smysl by měla tvrdá práce na zdravém životním stylu, kdybychom si nemohli každý okamžik dostatečně vychutnat? Zdravý životní styl ovšem neznamená jen fyzické věci. Zdravá strava, dostatečný pitný režim i pravidelný pohyb a cvičení znamenají skvělý start, ale pro skvělý život hraje podstatnou roli i ochrana duševního zdraví a stabilní emocionální prostředí. Rovněž i redukce stresu by měla stát na vrcholu seznamu úkolů.

Fáze kreativity: Vyměň premenstruační syndrom za nejtvořivější období měsíce

Před menstruací postupně klesá množství tvé fyzické energie. Spolu s tím se zhoršuje pozornost, vytrvalost a paměť, proto tvé výkony nemusí být tak oslňující jako během dynamické fáze. Opět jednou se potřebuješ sladit se svým nitrem, protože se výrazně měníš a můžeme mít schopnosti léčit, objevovat a transformovat svět.

Ovulace tě učí komunikovat celou bytostí. Využij její kouzlo naplno!

Ovulace v sobě stále nese energii z předešlé, velmi aktivní fáze cyklu, ale v ženské mysli a těle dochází k velkým změnám. Když se naladíš na své tělo, všimneš si ovulace téměř okamžitě. Najednou se tvá aktivita zaměřuje na jiné lidi. Ráda se směješ, stále více flirtuješ, dotýkáš se lidí a komunikace ti jde lépe než kdykoli předtím.

Dynamická fáze menstruačního cyklu: Využij příval energie naplno!

Odborníci na lidskou duši by možná nesouhlasili, ale mezi ženami vládne názor, že dynamická fáze cyklu je ta nejlepší. Je to jako úžasný dar od dobré sudičky, po jehož rozbalení se změníš na přadeno energie a chceš doslova změnit svět. Současná kultura zaneprázdněnosti nám totiž vštěpuje do podvědomí, že produktivnější je lepší. I když být ženou znamená také tvořit zázemí, starat se a být něžná a láskyplná, právě během dynamické fáze vítězí mužský princip, produktivita a dravost. A svět nás za to miluje.

Menstruace jako dar: Nauč se naplno využít toto období

Období menstruace je nazýváno také fází rozjímání a přináší s sebou příležitost katarze. Ztratit během menstruace vše, co s sebou táhneme na cestě životem a začít sebe, lidi kolem i samotný svět vnímat novým způsobem – to je přece skutečný zázrak!

Zkroť své nálady a získej pleť bez akné: Objev přírodní zázraky pro tvé dospívání.

Jsi krásná, i bez make-upu a filtrů na sociálních sítích. K tomu, abys se ve své jedinečnosti cítila nádherně ti dopomohou i specifické vitamíny, bylinky a čaje. Které jsou vhodné přesně pro tvé potřeby během dospívání? Čti dál a zjistíš, jaké přírodní zázraky ti pomohou získat pleť bez nedokonalostí či zkrotit tvé proměnlivé nálady.

Vitamíny, bylinky a čaje během těhotenství: Které jsou pro tebe bezpečné a které ne?

Od momentu nalezení dvou čárek na těhotenském testu se v mysli nastávající maminky střídají protichůdné emoce. Radost a nadšení z očekávání nového potomka střídá strach o zdraví miminka a nejistota ze zvládnutí nového životního úkolu. Mnohé těhotné ženy touží zdraví a pohodu sebe i svého vyvíjejícího se děťátka podpořit výživovými doplňky, bylinkami či čaji. Které z nich jsou bezpečné a kterým by ses měla v těhotenství raději vyhnout?

Najdeš je i ve své kuchyni: Díky těmto potravinám budeš nejlepší verzí sebe sama.

Jako mladá uvědomělá žena už určitě tušíš, že tvrzení „jsi to, co jíš“ není žádné klišé. Správně navržená skladba tvé stravy ti dokonce může výrazně pomoci s řešením běžných problémů, s nimiž se ženy po dvacítce mnohdy setkávají. Hormonální vyrovnanost, dobře fungující trávení, ale také formování identity a rozvoj tvých talentů. Ve všech těchto oblastech ti mohou k nejlepší verzi sebe sama být nápomocné bylinky, čaje a vhodné výživové doplňky.